SARDINKOVÉ TAPAS S MIKROBYLINKAMI
Na toto rychlé a skvělé tapas budete potřebovat konzervu malých sardinek Ramón Peña, rozmarýnové krekry, petrželku, sladkou papriku a mikrobylinky - my jsme použili mateřídoušku citrónovou.
Na krekry položíme filety sardinek s trochou oleje z nálevu. Přidáme snítku petrželky a mateřídoušky. Nakonec dozdobíme mletou paprikou. Pro barevnost můžete také přidat květ jedlého karafiátu.
GALICIJSKÉ MUŠLE S PAŽITKOU
Pro tento lahodný amuse-bouche budete potřebovat mušle Ramón Peña v Galicijské omáčce a pažitku na ozdobení. Lahodná galicijská omáčka ve které jsou mušle naloženy garantuje skutečný gurmánský zážitek. Pro trochu barvy jsme použili kousek pažitky. Můžete dochutit solí a bez váhání podávat.
LINGUINE S TUŇÁKEM A AVOKÁDEM A ARTYČOKY
Ingredience:
250g Linguine
2 x 115g filet z tuňáka křídlatého od Ramón Peña
400g naložených artyčokových srdíček
50g rukoly
1 avokádo
2 lžičky citrónové šťávy
Postup:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Zcedíme a dáme do velké mísy. Nakrájíme avokado na větší kousky a pokapeme citrónovou šťávou. Přidáme do mísy spolu s těstovinami a lehce promícháme. Po té přidáme nakrájené artyčoky a rukolu. Navrch naskládáme krásné filety lososa. Nemusíte je moc oklepávat z oleje. Olivový olej ve kterém jsou naloženy je té nejvyšší kvality a krásně se propojí s těstovinami a avokádem. Můžeme dochutit solí, pepřem nebo popřípadě zbytkem citrónové šťávy.
SALÁT NICOISE S NAŠÍM STEAKEM Z TUŇÁKA ŽLUTOPLOUTVÉHO
Ingredience:
500g malých ranných brambůrek
250g zelených fazolek
220g steků z tuńáka žlutoploutvého od Ramón Peña
4 vejce
1 římský salát
hrst černých oliv
2 lžíce olivového oleje (můžete použít ten z konzervy tuňáka)
2 lžíce octa
1 lžíci hrubozrnné, nejlépe dijonské hořčice
1 vrchovatou lžíci majonézy
Postup:
1. Připravte brambory Nasypte je do hrnce (větší brambory rozkrojte na polovinu) a zalijte vodou svařenou v konvici. Hned ji uveďte znovu do varu a 12–15 minut vařte, aby byly brambory měkké, ale nezačaly se ještě rozpadat. Fazolové lusky mezitím našikmo nakrájejte na kousky a po pěti minutách varu brambor k nim lusky přisypte – na uvaření jim stačí osm minut.
2. Ušlehejte dresink Olej z tuňáka slijte do misky, přimíchejte k němu přísady na zálivku a ochuťte směs solí a pepřem. Prošlehejte, aby vznikl krémový dresink.
3. Uvařte vajíčka Vložte je do studené vody (aby skořápka nepraskla, propíchněte ji na kulatějším konci silnou jehlou), vodu uveďte do varu a vejce vařte zhruba šest minut. Pak je rychle zchlaďte, aby šla dobře oloupat.
4. Zkompletujte Brambory a fazole sceďte a v hrnci je dobře promíchejte s dresinkem. Asi dvě lžíce dresinku si ponechte stranou. Salátovou mísu vyložte listy salátu, doprostřed navršte brambory a fazole, navrch rozdrobte tuňáka a přidejte oloupaná a rozpůlená vajíčka. Posypte olivami a vše pokapejte zbylým dresinkem.