Ramón Peña recepty

SARDINKOVÉ TAPAS S MIKROBYLINKAMI

Na toto rychlé a skvělé tapas budete potřebovat konzervu malých sardinek Ramón Peña, rozmarýnové krekry, petrželku, sladkou papriku a mikrobylinky - my jsme použili mateřídoušku citrónovou.

Na krekry položíme filety sardinek s trochou oleje z nálevu. Přidáme snítku petrželky a mateřídoušky. Nakonec dozdobíme mletou paprikou. Pro barevnost můžete také přidat květ jedlého karafiátu.

GALICIJSKÉ MUŠLE S PAŽITKOU

Pro tento lahodný amuse-bouche budete potřebovat mušle Ramón Peña v Galicijské omáčce a pažitku na ozdobení. Lahodná galicijská omáčka ve které jsou mušle naloženy garantuje skutečný gurmánský zážitek. Pro trochu barvy jsme použili kousek pažitky. Můžete dochutit solí a bez váhání podávat.

Galicijské mušle s pažitou

 LINGUINE S TUŇÁKEM A AVOKÁDEM A ARTYČOKY

Ingredience:

250g Linguine

2 x 115g filet z tuňáka křídlatého od Ramón Peña

400g naložených artyčokových srdíček

50g rukoly

1 avokádo

2 lžičky citrónové šťávy

Postup:

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Zcedíme a dáme do velké mísy. Nakrájíme avokado na větší kousky a pokapeme citrónovou šťávou. Přidáme do mísy spolu s těstovinami a lehce promícháme. Po té přidáme nakrájené artyčoky a rukolu. Navrch naskládáme krásné filety lososa. Nemusíte je moc oklepávat z oleje. Olivový olej ve kterém jsou naloženy je té nejvyšší kvality a krásně se propojí s těstovinami a avokádem. Můžeme dochutit solí, pepřem nebo popřípadě zbytkem citrónové šťávy.

 

Linguine s filetami z tuňáka křídlatého

 

SALÁT NICOISE S NAŠÍM STEAKEM Z TUŇÁKA ŽLUTOPLOUTVÉHO

Ingredience:

500g malých ranných brambůrek

250g zelených fazolek

220g steků z tuńáka žlutoploutvého od Ramón Peña

4 vejce

1 římský salát

hrst černých oliv

2 lžíce olivového oleje (můžete použít ten z konzervy tuňáka)

2 lžíce octa

1 lžíci hrubozrnné, nejlépe dijonské hořčice

1 vrchovatou lžíci majonézy

Postup:

1. Připravte brambory Nasypte je do hrnce (větší bram­bory rozkrojte na polovinu) a zalijte vodou svařenou v konvici. Hned ji uveďte znovu do varu a 12–15 minut vařte, aby byly brambory měkké, ale nezačaly se ještě rozpadat. Fazolové lusky mezitím našikmo nakrájejte na kousky a po pěti minutách varu brambor k nim lusky přisypte – na uvaření jim stačí osm minut. 

2. Ušlehejte dresink Olej z tuňáka slijte do misky, přimíchejte k němu přísady na zálivku a ochuťte směs solí a pepřem. Prošlehejte, aby vznikl krémový dresink.

3. Uvařte vajíčka Vložte je do studené vody (aby skořápka nepraskla, propíchněte ji na kulatějším konci silnou jehlou), vodu uveďte do varu a vejce vařte zhruba šest minut. Pak je rychle zchlaďte, aby šla dobře oloupat. 

4. Zkompletujte Brambory a fazole sceďte a v hrnci je dobře promíchejte s dresinkem. Asi dvě lžíce dresinku si ponechte stranou. Salátovou mísu vyložte listy salátu, doprostřed navršte brambory a fazole, navrch rozdrobte tuňáka a přidejte oloupaná a rozpůlená vajíčka. Posypte olivami a vše pokapejte zbylým dresinkem.

 

Salát Nicoise se steakem z tuńáka žlutoploutvého

 

Sleva na první objednávku