Meia - Dúzia recepty

CHEESECAKE S OVOCNÝM DŽEMEM MALINY S ČERVENÝM RYBÍZEM A VERBENOU OD MEIA.DÚZIA®

Ingredience (pro dort o 24 dílkách) 500g plnotučného tvarohu 125g cukru 2 vejce 200g šlehačky 50g másla 60g hnědého třtinového cukru 60g mouky 100g ovesných vloček 2 sušenky extra sladké z rýhy a maliny s lúcia-lime half.dúzia®   Příprava: Předehřejte troubu na 150 stupňů. Těsto: V míse smíchejte tvaroh, cukr a šlehačku. Všechno důkladně promísíme. Pomalu vmícháme vajíčka jedno po druhém. Korpus: V šálku spojíme máslo, hnědý cukr a mouku a dobře prohněteme rukama. Mezitím nasekejte ovesné vločky, opražte je lehce na pánvi a přidejte do misky k ostatním přísadám. Použít můžete malé dortové formy nebo jednu větší. Poklaďte jejich dno směsí pro korpus a uhlaďte. Papírovým kornoutkem naplňte formičky nebo náplň vylijte do dortové formy. Pečte 35 až 40 minut. Po vyjmutí nechte vychladnout a dejte uležet do chladničky na jednu až dvě hodiny před podáváním. Před servírováním ozdobte cheesecake OVOCNÝM DŽEMEM Z MALIN A RYBÍZU S
VERBENOU OD MEIA-DÚZIA®


VAFLE S ČOKOLÁDOU Z OSTROVA SVATÉHO TOMÁŠE S JAHODAMI A CHILLI

Ingredience (8-12 vaflí)
300 g hladké mouky
10 g kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
75 g krupicového cukru
100 g másla
2 vejce
0,5 l mléka
Příprava:
Všechny sypké ingredience smícháme, přidáme změklé máslo, vejce, mléko a vyšleháme v hladké těsto (konzistence by se měla podobat těstu na lívance). 
Těsto necháme 2 hodiny odstát. Potom těsto naléváme na ploténku rozpáleného vaflovače a pečeme dozlatova. Ploténku není třeba mazat olejem,
protože těsto obsahuje máslo, a tak je samo o sobě dost mastné a nemusíte se bát, že se vafle spálí. Upečené vafle servírujeme s Vaší oblíbenou čokoládou Meia-Dúzia. U nás doma vede jahoda s chilli. :)

Vafle s čokoládou Meia-Dúzia